Unge

Stress, angst, selvværdsproblemer og cutting ses ofte hos unge mennesker i brydningstiden mellem barne- og voksenlivet.
Det kan derfor give god mening, at den unge i svære perioder får brug for hjælp til at vende egne tanker og finde mening med det oplevede. F.eks. til at forstå hvorfor noget føles så stærkt eller ubehageligt for den unge. På samme måde kan det være vigtigt for den unge at få hjælp til at forstå, hvordan vores egne og andre reaktioner og adfærd påvirker vores humør og tanker om os selv.

At gå til psykolog, når man er ung, er svært. Jeg arbejder samtaleterapeutisk med unge både i grupper og i form af individuel terapi. Det er utrolig følsomt at være ung og samtidig have noget, som er svært i livet. Desværre er det også ganske almindelig. De temaer, som unge kommer med, er mangfoldige. Mange unge kæmper med en følelse af ensomhed og at stå alene med problemerne. Ofte har unge også en oplevelse af at være utilstrækkelige i forhold til andre og måske en grundlæggende følelse af ikke at være god nok. For nogen unge er problemerne angstrelaterede – enten som eksamensangst eller social angst. Generelt møder jeg mange unge, som har svært ved at sætte ord på deres egne tanker og følelser og mærke, hvad de selv mener. For nogen betyder det, at de benytter uhensigtsmæssige strategier såsom selvskade, eller de udvikler et usundt forhold til egen krop og ender i en spiseforstyrrelse.

I arbejdet med unge har jeg fokus på mestring og udvikling af den unges kompetencer til at klare svære situationer eller følelser. Jeg arbejder generelt ud fra mentaliseringsbaseret terapi med unge, fordi terapien er opbyggende i forhold til den unges forståelse af sig selv og evne til at håndtere egne følelser.

Er du tvivl om dit barns trivsel?

Er du usikker på hvordan din barn har det, eller er du i tvivl om du eller han/hun har behov for hjælp?

Så lad tage en uforpligtende snak, så du bliver mere afklaret.

Kom i kontakt

Udfyld nedenstående kontaktformular og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.

    OBS: Tilskud til psykologbehandling for unge under 18

    Vær opmærksom på, at hvis dit barn er medlem af Sygeforsikringen “danmark” giver de tilskud på 300kr pr gang. Ring for at høre mere.