Depression

Alle oplever flygtige øjeblikke eller lejlighedsvise dage, hvor man føler sig trist eller deprimeret. Det kræver ikke behandling. Terapi er derimod hensigtsmæssig, hvis disse følelser varer ved i længere tid og har mere gennemgribende karakter. Det er vigtigt, at du søger hjælp, hvis du:

  • Oplever en overvældende sløvhed, der nedsætter din energi.
  • Mangler lyst til at engagere sig i omverdenen, såsom i arbejde, familie og venner
  • Er i så dårligt humør, at det er svært at gennemføre en arbejdsdag
  • Har lettere til tårer og har svært ved at overskue dagligdagen
  • Har for lidt tiltro til dine egne evner, og du ikke synes, at du performer.

Oplever du nogle af disse symptomer, kan det være tegn på, at du kæmper med en situationsbestemt eller klinisk depression. Depression kan opstå på baggrund af mange forskellige ting. Det kan være livssituationen, fyring fra jobbet, sundhedsproblemer eller ændringer/problemer i parforholdet. Stress og kemisk ubalance i din krop kan også føre til depression.

Typer af depression

  • Klinisk depression – akut form for depression, der nødvendiggør en kombination af medicin og terapi
  • Dysthymisk depression – lavere niveauer af depression, hvor du kan fungere, men du har en generel følelse af negativt stemningsleje
  • Situationsbestemt depression – depression bundet til specifikke begivenheder eller omstændigheder i dit liv, herunder tab af en elsket, et utilfredsstillende job eller karriere, et dårligt forhold eller sundhedsproblemer

Jeg oplever, at mennesker fra alle samfundslag får depression. Det gælder også mennesker, der anser sig for robuste, dynamiske og vellykkede på de fleste områder.

Opmuntring og support under terapi

Det er vigtigt at arbejde med en psykolog, der er stærkt engageret i at hjælpe dig med at overvinde depressionen. Jeg tilstræber at være en konstant kilde til opmuntring og støtte gennem hele din behandling. I terapien udarbejder vi en behandlingsplan, der sender dig på vej mod større følelsesmæssigt velvære og en mere lovende fremtid. Gennem behandlingen stræber vi efter at fjerne depressionen, så du kan genoprette forbindelse med dine kære, genvinde selvtillid og livsgejst.

Strategi til behandling af depression

Når vi arbejder sammen, kan jeg hjælpe dig med at identificere kilden til din depression, samtidig med at du får værktøjer til bedre at styre dit humør. Der kan være mere end én ting, der bidrager til din depression, og jeg hjælper dig med at pakke dem ud i behandlingen. Den indsigt du får vil gøre det muligt for dig at arbejde struktureret med at ændre din situation, og du får en ny følelse af handlekraft. Jeg arbejder generelt ud fra ACT- Acceptance and Commitment Therapy, når det handler om depression.

Kom i kontakt

Udfyld nedenstående kontaktformular og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.