Parterapi

Fylder problemerne mere end glæderne i forholdet? Så er det en god idé at søge hjælp. Problemerne kan komme til udtryk som en fornemmelse af, at I er ved at glide fra hinanden. Det kan være følelser som ensomhed eller en oplevelse af, at din partner ikke forstår dig. I kan have manglende lyst til hinanden og måske svært ved at blive enige om noget. Eller du kan have tanker om, at partneren ikke er den rigtige.

I parterapien arbejder vi struktureret med jeres forhold og de dynamikker, I er fanget i. Formålet er at skabe omsorg og forståelse for partneren og derigennem give næring til jeres kærlighed. Hvis dit forhold er i krise, er parterapi en måde at skabe forståelse og fornyede følelser for hinanden. Parterapi kan være en hjælp til at arbejde sig igennem en svær tid eller situation.

Man behøver ikke at være i krise for at gå i parterapi. Mange bruger parterapien som en måde at vedligeholde og styrke båndet mellem sig.

Skilsmisse

Der er selvfølgelig par, som vælger at gå fra hinanden, fordi det for dem er den rigtige løsning. I disse situationer er det vigtigt, at I som forældre får skabt et nyt fundament for jeres relation, hvor samarbejdet om børnene fungerer. Her kan jeg vejlede jer i forhold til børns reaktioner og i forhold til, hvordan I bedst hjælper dem. Jeg kan også hjælpe jer med at indgå i et konstruktivt samspil omkring børnene, hvor følelserne ikke løber af med jer.

Metode

Når jeg arbejder med par, tager jeg oftest udgangspunkt i den EmotionsFokuserede Terapi (EFT). De seneste år har EFT været i vækst både inden for individuel terapi og parterapi. Det skyldes blandt andet, at EFT er en evidensbaseret behandling. I forhold til parterapi er EFT særlig anvendelig, fordi den fokuserer på udviklingen af ​​følelsesmæssig intelligens og på vigtigheden af ​​en sikker relation hos parret.

Det er centralt for mig, at begge parter føler sig hørt og er trygge i terapien. Lige så vigtigt er det, at vi får udfordret de dysfunktionelle mønstre imellem jer. Formålet er, at I som par får større indsigt i jer selv og i de dynamikker, som opstår imellem jer, så I bedre kan hjælpe hinanden og styrke jeres forhold.

Er du i tvivl?

Er du usikker på, hvad et parterapeutisk forløb indeholder eller ved du ikke, om det er det rigtige for jer?

Bestil et opkald og jeg kan hjælpe jer med at afklare jeres næste skridt.

Kom i kontakt

Udfyld nedenstående kontaktformular og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.